Tämä on sellainen "viimeinen käyttöpäivämäärä lähestyy" -piirakka - jääkaapissa oli purkki rahkaa ja appelssiinin makuinen tuorejuusto sekä persikkapurkin sisällöstä puolet - ne oli käytettävä kiireesti, että eivät kerinneet vanhentua.
150 g voita tai margariinia
0,75 dl sokeria
1 kanamuna
0,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan koko ajan sekoittaen. Levitä taikina piirasvuokaan (itselläni on 28 cm:n vuoka).
Täyte:
kuutioituja säilykepersikoita n. 1 dl
1 prk rahkaa
1 rasia appelssiininmakuista tuorejuustoa
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Levitä persikat piirakkapohjan päälle. Sekoita täytteen muut aineet hyvin sekaisin ja kaada pohjan päälle. Paista piirakka 180 asteisessa uunissa kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saannut reunoiltaan kauniin värin.
Kommentit