Varsin perinteisin ja suomalaisin tunnelmin on tämä viikonloppu alkanut - perjantai-illan iltapala oli Väinämöisen palttoonnappeja, suppilovahveroruukkua ja silli-mätitahna-levitettä.
Suppilovahveroruukkun valmistin näin:
- litra suppiloita - keitetty pannulla liemessään kokoon
- 2 sipulia ja suppilot kuullotetaan niin pannulla niin, että sipulit pehmenenvät
- joukkoon lisätään purkki smetanaa, joka sekoitetaan ja kuummenetaan sieni-sipuliseoksen kanssa
- maustetaan suolalla ja mustapippurilla
Silli-mätitahnalevitteen valmistin:
- maustamatonta Valion Violaa vajaa rasia
- pari sillifilettä
- mätitahna tuubin loppu, ehkä n. ruokalusikallinen
- sillifile hiononnetaan haarukalla ja sekoitetaan mätitahnan kanssa tuorejuuston joukkoon tasaiseksi tahnaksi
- maustetaan tuoreella hiononnetulla tillillä
Molempia herkkuja nautittiin palttoonnappien päällysteenä.
Kommentit