Varsin perinteisin ja suomalaisin tunnelmin on tämä viikonloppu alkanut - perjantai-illan iltapala oli Väinämöisen palttoonnappeja, suppilovahveroruukkua ja silli-mätitahna-levitettä.

Suppilovahveroruukkun valmistin näin:

  • litra suppiloita - keitetty pannulla liemessään kokoon
  • 2 sipulia ja suppilot kuullotetaan niin pannulla niin, että sipulit pehmenenvät
  • joukkoon lisätään purkki smetanaa, joka sekoitetaan ja kuummenetaan sieni-sipuliseoksen kanssa
  • maustetaan suolalla ja mustapippurilla

Silli-mätitahnalevitteen valmistin:

  • maustamatonta Valion Violaa vajaa rasia
  • pari sillifilettä
  • mätitahna tuubin loppu, ehkä n. ruokalusikallinen
  • sillifile hiononnetaan haarukalla ja sekoitetaan mätitahnan kanssa tuorejuuston joukkoon tasaiseksi tahnaksi
  • maustetaan tuoreella hiononnetulla tillillä

Molempia herkkuja nautittiin palttoonnappien päällysteenä.