Arkiruokaa - lihamureketta - helppoa "itsepalvelu muonaa". Tästä voi kukin ottaa ja syödä sellaisten lisukkeiden kanssa kuin tahtoo. Yksi perheenjäsen keittää täysjuväriisiä lisukkeeksi, toinen laittaa tätä ruispalan päälle kuorruttaa juustolla ja lämmittää mikrossa. Evääksi sitä lähtee yhteen kippoon huomenna tänään jääneen broilerin lisukeriisin kanssa. Jos siitä tuon kaiken jälkeen vielä on jotain jäljellä, minä teen ruskean kastikkeen, johon palastelen sen joukkoon ja keitän perunat huomenna lisäksi.


Tämä on ihan luonnollisessa tilassaan - ei ole kuvaa retusoitu.....

Murekkeen valmistin näin:

  • 750 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 prk kevyt kermaviiliä
  • 1,5 dl ruiskorppujauhoja
  • 2 sipulia kuullotettuna
  • 2 munaa
  • paprikajauhetta 2 tl
  • valkopippuria 1 tl
  • suolaa maun mukaan

Kaada kulhoon kermaviilit ja riko munat, sekoita keskenään, lisää joukkoon korppujauhot turpoamaan n. 10 minuutiksi. Sillä välin kuori ja pienennä sipulit sekä kuullota ne pannulla. Anna sipuleiden hiukan jäähtyä. Laita mausteet kermaviili-korppujauhoseokseen ja sekoita, lisää jauheliha ja sipulit. Sekoita taikina hyvin - itse käytän tähän sähkövatkainta apuna. Kaada taikina esim. leivinpaperin päälle ja muotoile paperia apuna käyttäen murekkeeksi. Kun mureke on mieleisesi muotoinen pyöräytä se paperilta voideltuun uunivuokaan tai  -pannulle. Paista 200 asteessa kypsäksi (enhän minä sitä aikaa katsonut - ehkä n. 40 minuuttia).