Kirjolohikiusaus

  • 1 kg.n pussi pakaste peruna-sipulisekoitusta
  • 2 rasiaa hunajamarinoituja kirjolohisuikaleita
  • 6 dl paksua Ruoka Floraa (4%)
  • suolaa
  • haluttaessa lisää potkua hiukan rouhittua mustapippuria
  • päälle hionettua tuoretta tilliä

Perunasipulisekoitus ja kirjolohisuikaleet laitetaan kerroksittain uunivuokaan - ripottelen suolaa (hyvin varovasti, että ei mene liikaa) väleihin - päälle kaadetaan ruokakermat ja paistetaan n. 200 asteessa kunnes neste on imeytynyt ruokaan tasaisesti ja ruoka on saannut hyvän värin. Näin tämä minulla toimii - en juurikaan katso kellosta tuota aikaa ja toisaalta jos valmistaa esim. puolet tästä määrästä niin paistoaika on silloin lyhyempi.

Tämä ruoka on erinomainen myös lämmitettynä - toimii siis hyvin useampanakin päivänä nälän karkottajana.