Ohje oli tämän keskiviikon Aamupostissa, josta piti oikein sivu napata jemmaan:

  • 450 g hunajamarinoitua broileria
  • 2 rkl currya
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 sentin pala inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 salottisipulia
  • ½ punainen chili
  • 2 dl vettä
  • (½ rkl maizenaa)
  • 1 prk ruoanvalmistusjogurttia

Lisäkkeeksi riisiä.

Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele sipulit, hienonna inkivääri ja valkosipulin kynnet sekä chili. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja laita pannulle ensin mausteet, sitten sipulit, inkivääri ja chili. Lisää broileri suikaleet kahdessa erässä ja kääntele niitä. Lisää vesi ja anna kiehua sen aikaa kuin riisien keittämiseen kuluu. Jos kastike kaipaa suurusta, lisää joukkoon maizenaa. Laita puolet jogurtistakastikkeen joukkoon ja kuumenna vielä hetki. Tarjoa loput jogurtista sellaisenaan.

Aika voimakkaan makuista, mutta hyvää - tänään söin lounaana työpaikalla. Ja sitä lähtee vielä huomiseksikin evääksi, nyt vain wokkivihannesten ja nuudelin kanssa.