Kyllä tuntuu, että tuota pölyä ja töhkää on taas kaikki paikat täynnä.... yleensä viikonlopun jälkeen on meillä ainakin on tosi pölyistä ja töhkäistä. Onhan täällä kotona silloin enemmän väkeäkin - ainakin aika ajoin. Meilläkin neljä aikuista - jos ei ihan aikuisen niin ainakin kokoista, ihmistä täällä pyörähtelee - vaihdetaan vaatteita, luetaan lehtiä, touhutaan keittiössä - kaikenlaista mistä lähtee pölyä ilmaan, joka sitten vähitellen laskehtii lattioille ja pinnoille. Maanantai-iltapäivän koittaessa tulen kauniissa auringonpaisteessa kotiin - niin voi varjele ja kauhistus - pölyt suorastaan hyppii silmille ja roiskeet nousee oikein ilmaan tiskipöydältä ja työpöydältä. ... ja sitten onkin tupenrapinat ja ne on aikamoiset rapinat .... sen voin kertoa....

Vuosien viisastuttamana olen yrittänyt kehitellä erilaisia itseni-innostamis-menetelmiä. Yksi hyvä menetelmä on kohtuullisesti ja harkiten käytettäessä, pienet uutuudet siivoukseen. Joskus se voi olla joku uusi puhdistustuote, joskus väline. Usein vanha tapa ajatella on ollut, että kotona riittää yksi aine tai korkeintaan pari, välineistä puhumattakaan. Vanhoilla t-paidoilla, käsipyyhkeillä ja kalsarinlahkeilla sitä on vuosikymmenet siivottu. Onneksi uudenlaista ajattelua ovat tuonneet esille mm.TV-sarjat Sillä siisti ja muut vastaavat ohjelmat.

Omia viimeisimpiä inspiraation tuojiani ovat olleet........

....tämä pölyn pyyhkiseen tarkoitettu mikrokuiduista valmistettu hauska rukkanen.....

894059.jpg

...ja ainepuolella olen käyttänyt suihketuotteita......

894064.jpg

Tuo suihkepullo on kyllä kätevä vaikka pöydän pyyhkimisessä - yhtälailla voi tehdä pesuaineliuoksen tyhjään suihkepulloon jostain omasta sopivasta pesuaineesta laimentamalla sen melko laimeaksi. Aineiden käytössä on tärkeä huomioida käyttöohjeiden huolellinen lukeminen.

Hyviä vinkkejä kodinhoitoon ja siivoukseen voi etsiä esim. Marttojen nettisivuilta, jossa on myös keskustelupalsta. Kiilto on myös sivuillaan huomioinut asiakkaansa melko hyvillä ohjeilla. Samoin Viledan sivuilta löytyy tietoa myös yksityisille kuluttajille. Kotisiivouksesta voi lukea myös alan lehtdistä esim. Hyvä Puhtaus on sellainen lehti - tässä vain muutamia vinkkejä  monien muiden lähteiden joukkoon.

....... nytpä taidan lähteä lehtipinon kimppuun ma......

894185.jpg

....tuo nimittäin kaatuu ihan kohta.... pitäää shhhh... hiljaa ja varovastiiiiii..................