Tämän ruuan minä olen aina eilen iltaan saakka syönnyt raaka-aineina - maissi-chipsejä dipaten salsadippiin... ja tämä on hyvin usein perjantai-illan toimintaa - vähän niinkuin palkkio työviikosta. Omalla kohdallani ei ole paras vaihtoehto - suolan, rasvan ja voimakkaiden mausteiden vuoksi. Olen jonkinlaista ajatustyötä tehnyt vaihtoehtojen löytämiseksi, mutta vielä ei ole oikein riittävän kiinnostavaa löytynyt. Päätin jo viime viikonloppuna, että seuraavan kerran kuitenkin syön nämä chipsikintiöni eri tavalla.  Muistin nähneeni muutamia blogikuvia, joissa oli jotain tämän kaltaista:


vuossa on tacomausteella maustettua ruskistettua jauhelihaa, kuullotettua sipulia, salsakastiketta, maissichpisejä eli nachoja, juustokastiketta, chilipaprikarenkaita, suippopaprikaa ja juustoraastetta - kaikkia näitä kerroksittain. Koko komeus oli n. 10 minuuttia uunissa (kunnes juustoraaste suli) ja sitten se oli valmista syötäväksi. Tulisuutta oli niin, että ei heti tarvi uudelleen syödä chilimaustettuja chipsejä - mutta hyvää oli. Syötyjen chipsien konaismäärä jää tuolla tavoin ehkä neljäsoosaan siitä mitä menisi helposti dippaamalla - voi olla, että vähemmänkin vielä tulee tuossa syötyä niitä, koska annoksessa on niin paljon muuta.

Tässä herää ajatuksia tuosta syömisestä yleensäkin. Moni painii näiden ylipainojen kanssa - mikä on minunkin ongelmani - useissa painonhallinta ohjeissa kyllä asiaa on sivuttukin, että ruokaan pitää keskittyä. Minusta vähän tuntuu, että alan käsittää tuosta asiasta jotain - keskittyminen mahtaa tarkoittaa kokonaisvaltaista keskittymistä - vaihe vaiheelta tai ainakin sen tiedostamista. Olemme täällä jo keskustelleetkin esimerkiksi koristelun merkityksestä ja sen antamasta lisäarvosta ruualle.

Ilman Blogistaniaa tämäkin asia olisi jäännyt ilmaan utuna leijumaan - vaan nyt saan tähän ehkä omalla kohdallani jotain tolkkua.....  "Hyvä ruoka -parempi mieli" - sanotaan mainoksessakin!