Kävin tänään torilla hakemassa perunoita ja muita vihanneksia - ovat niin tuoreita siellä, siksi tulee usein lauantaisin haettua ruokatarpeita torimyynnistä. Ostin myös mustikoita ja löysin mukavan tuntuisen ohjeen Ruokia laidasta laitaan blogista - niinpä kokeilemaan (mielenkiintoista nähdä miten käy ohjeen seuraamisen kanssa):
Ja yllätin itsenikin - pitäydyin täysin ohjeessa
Mustikkapiirakka (pellillinen)
Pohja:
-1½ dl sokeria
-2 kananmunaa
-2 dl juoksevaa margariinia
-2 tl leivinjauhetta
-4 dl vehnäjauhoja
-1 dl kaurahiutaleita
-½ prk kermaviiliä (100 g)
Täyte:
-1 prk maitorahkaa
-1 prk kermaviiliä
-4 kananmunaa
-1 dl sokeria
-2 tl vaniliinisokeria
-mustikoita (minulla oli ehkä 3-4 dl)
Pohja: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen juoksevan margariinin kanssa kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää sopuksi kermaviili. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Sekoita täytteen aineet varovasti keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
Janojuomaksi tein inkivääriolutta:
Ohjeen löysin Pinja-Glorian blogista - tai lähinnä mitä aineita tähän tulee - sovelsin sitten itse maistelemalla
- raastettua tuoretta inkivääriä, minulla oli ehkä n. 1 dl
- sitruunan mehu
- sokeria 3/4 dl, sulatin sen pieneen määrään kuumaa vettä
- vettä niin, että ylläolevien aineiden kanssa nestettä on yhteensä puoli litraa
- kivennäisvettä n. puoli litraa
- Juoma tarjoillaan kylmänä - mielellään jäiden kera
On hyvän makuista juomaa, jos ei pelkää voimakkaita makuja. Minun suuhuni maistui hyvälle. Sokerin ja veden määrällä pystyy maun voimakkuutta säätelemään.
Kommentit