Tarveiset..... äääh....siis terveiset Tallinnasta! Kävin vähän haistelemassa kansainvälistä ilmapiiriä ja vietin muutaman yön eteläisessä naapurissamme. Ilusalongissa nautin hemmotteluhoidoista - oli ihan myönteinen kokemus - vartalohoito. Ihoa hinkattiin sellaisella karkeasta suolasta (joku mineraalijuttu) ja jostain öljystä tehdyllä seoksella. Kun koko laaja vartaloni oli sillä hierretty ohjattiin minut suihkuun, jossa pesin suolat pois. Sitten uudelleen hoitopöydälle ja savipuurot nahan päälle, sitten tämä mamma pakattiin pakettiin muovikelmujen kera ja jätettiin hyvin peiteltynä muhimaan. Uinuessani jossain seitsemännessä taivaassa tuli hieroja herättelemään ja avaamaan pakettia. Isoimmat saven kappaleet kaavittiin pois kropalta ja taas ohjattiin minut suihkuun pesemään loput pois. Pesun jälkeen jälleen asettauduin hoitopöydälle ja sitten alkoi hieronta. Ensin hierottiin pää - siinä vaiheessa olin jo lennähtänyt ihan taivaallisiin tunnelmiin. Pään jälkeen oli vuorossa koko keho sekä selkä että vatsan puolelta. Jopa kämmenet hierottiin ja sormet, jalat ja jalkapohjat myös - koko hoito kesti kaksi tuntia. Mennessäni hoitolaan minua kyllä ujostutti ja hävetti ja nolotti ja kaikkea muuta mahdollista. Ajattelin, että mitä ne tuumaavat nuoret ihmiset, kun minä vetäsen kaikki makarani ja muhkurani esille. Ja voi itku - kun sain itseni riisuttua ojensivat minulle sellaiset kertakäyttö stringit! Herranen aika - ajattelin - nämähän hukkuvat johonkin lukuisien muhkuroiden ja makkaroiden väliin niin, että mahdanko edes löytää niitä poislähtiessäni. Muu ei kuitenkaan auttanut kuin pujottaa mokomatkin hökötykset muka suojaksi. Tottuihan niihin nopeasti ja ei niitä sitten enää huomannutkaan.

Tuon lisäksi sitten vielä hoidettiin vähän naamaakin ja käsien ja varpaiden kynsiä - kyllä nyt on taas sileät kantapäät ja punaiset kynnet.



Vanhassa kaupungissa käytiin syömässä kahtena iltana ja ruoka oli hyvää tunnelmasta puhumattakaan. Peppersackissa kävimme ensimmäisenä iltana - se oli ennestään tuttu paikka, Olde Hansaan olisimme menneet, mutta koska emme olleet tilanneet paikkoja etukäteen oli sinne sen verran pitkä jono, että emme jäänneet odottamaan. Toisena iltana oli valintamme Maikrev (onkohan se nimi noin?), sellainen kellariravintola siinä Raatihuoneen torin reunalla - se oli uusi paikka meille, emme olleet aiemmin siellä sisällä syöneet. Troikkaan yritimme, koska emme tienneet miten suosittu paikka se on - kahta kolmea viikkoa ennen pitäisi varata paikat jos sinne aikoo mennä ruokailemaan - koskee ilmeisesti juuri viikonlopun iltoja ja muita sesonkiaikoja. Opittiinhan taas lisää Tallinnan matkailusta - kannattaa varata samalla jo tuollaiset ruokailuohjelmat ja muut, kun varaa matkankin.

Lauantaina päivällä ei ollut mitään etukäteissuunnitelmaa ohjelman suhteen ja päätimme ex tempore mennä käymään Sikupillin Prismassa - sielläkään emme olleet aikaisemmin käyneet. Kuvassa olevat ostokset tein sieltä - noista kaikista minulla on ollut puutetta. Nuppineulat ja hakaneulat ovat menneet kirppistavaroiden hinnoittelussa kiertoon ja ompelulankavarastot ovat vain huvenneet ja jääneet muutenkin huonolle huomiolle. Jotain pientä henkilökohtaista tuli myös ostettua.

Vielä en uskaltanut lähteä etsimään sitä jotain valtavaa lankakauppaa, josta olen lukenut täällä blogistaniassa enkä myöskään ottanut sen paikan osoitetta mukaan, missä askartelutarvikkeita myydään - vai ovatko yksi ja sama paikka, joku tukkuliikkeen tyyppinen?