Näin keskiviikkona voi jo kertoa juhannuksen tunnelmista - tässä vaiheessahan sitä alkaa toipua juhlahumusta. Tuossa jo kommenteissa keskustelinkin siitä, että teenkö ruokaa enää ollenkaan ja samalla sivuttiin juhannuksen grillailuja. No tuleehan sitä ruokaa tehtyä - uunissa on nytkin viikonpata kypsymässä, mutta ei oikein ole nyt innostus ruokapuoleen kuumimmillaan.

Juhannuksena olimme syömässä Tallinnan herkkuja - Peppersack-ravintolassa tuli nautittua aattoillan ateria ja juhannuspäivän päivällinen syötiin paluumatkalla laivalla. Olemme jo useana juhannuksena etsineet jotain ns. erilaista ohjelmaa juhannukselle verrattuna menneisiin vuosiin, joihin kuului melkein aina mökkeilyä jossain muodossa. Mökkijuhannuksesta minä kyllä tavallaan pidän, mutta kerkisin myös kyllästyä siihen iänikuiseen tavaroiden ja ruokien ja vaatteiden roudaukseen. Joskus tulevaisuudessa toki voi olla mahdollista, että ajatus muuttuu, kun ei ole enää niin isoa porukkaa hoidettavana. Kyllä minä omat kamppeeni jaksan huolehtia ja ruokaakin sen verran kantaa, että riittää tuolle isännällekin.

Toissa vuonna kävimme pikkuristeilyllä sisävesialuksella ja viime vuonna olimme Helsingin edustalla vesibussilla seilaamassa. Nyt sitten oli Tallinnan vuoro - siellä oli normaali viikonloppu, joten kaupat olivat auki. Heillä juhannusta on vietetty nyt vanhalla paikalla eli 23.6. oli aatto. Muutama lankanyttyrä sieltä tarttui matkaan ja jokunen levy ihanaa vaaleaa mustikkasuklaata. Käveltyä tuli melkoisesti ja minun aikani kuluu siellä ihan loistavasti pelkästään ihmisiä katsellessa - ja tietenkin jossakin mukavassa paikassa istuen.

Enää kaksi aamua ja sitten alkaa tämän rouvan loma. Perjantaina kääntyy auton nokka jo kohti Keski-Suomea, josta jatkan Pohjanmaata kohden ja alkuviikosta palailen sitten taas kotiin. Lomasuunnitelmia en sen kummemmin ole tehnyt - luulen, että menee hyvin suuremmitta suunnitelmitta.