Nyt ovat jossain jo oikein tutkitusti todenneet, että tähänkin ollaan syyllisiä.... No onneksi yleisesti jo myös ymmärretään se, että kaikkia tutkimustuloksia ei pidä ottaa ihan vakavasti. Kait niissä pätee tietenkin myös se sanonta, että "totta toinen puoli".

Hyvää ja herkullista viikonloppua kuitenkin kaikille ystäville ja kylän miehille :)

edit 17.5.08

Tämä asia jäi mieleeni kypsymään... Ihan niinkuin eilen onneksi jo totesinkin, että totta varmasti toinen puoli. Aloin oikein miettimään sitä, että mitä merkitsee itselleni käytännössä olla ylipainoinen. Henkilökohtaisesti olen kokenut, että vaatehankinnat tulevat kalliimmiksi kuin tulisivat, jos olisin normaalipainoinen. Joudun hankkimaan vaatteeni yleensä erikoisliikkeistä, joiden lähtöhinnat ovat jo korkeampia kuin monien muiden. Rintaliivit on oltava tukevat ja hyvät ja laatu maksaa niissäkin enemmän - pienempi kokoisena voisin tyytyä vähän kevyempiin versioihin ja hinta jäisi edullisemmaksi. Kengät ovat poikkeuksetta kalliimpia, koska niiden tulee olla riittävän tukevat kestääkseen kehoni painon menettämättä muotoaan. Ruokaa tosiaan tarvitsen varmasti enemmän kuin kevyempänä - jo vaikka laihduttaessa on oltava enemmän syötävää jos on painavampi. Ja onhan puhuttu myös siitä miten esim. lentomatkoilla joudutaan kohta ehkä miettimään sitä miten ihmisten ylipaino vaikuttaa. Eihän siitä mihinkään pääse, että tuota kaikkea tarkastellessa vääjäämättä päätyy itsekkin siihen tulokseen, että energiasyöppö sitä on lihavana ollessaan. Ja kun kerta asia näyttää näin käytännössäkin samalta eivät nuo tutkijat voi tutkimuksessaan ihan hakoteillä olla.

Sitten on tietysti toinen asia pohtia, että mikä merkitys meidän ihmisten erilaisuudella on toisillemme ja laajemmassa mittakaavassa. Miksi minä esimerkiksi vetelen tässä herneitä nenään tuon uutisen tiimoilta - onhan minulla toisaalta mahdollisuus yrittää oppia hoikempien kanssasisarteni ja -veljieni tavasta elää jotain oleellista, jolla olisi merkitystä siihen, että saavuttaisin normaalipainon.

vielä lisä edittiä...

Nyt vasta, kun olen vähän tasaantunut ja pystyn asioita vähän analysoimaan muustakin kuin yhdestä näkökulmasta huomasin tuossa jutussa olevan ratkaisun kerrottuna.... Siis minullehan kävi eilen juuri niin kuin yleensä käy, että eka rivi tulee luettua kunnolla ja sitten nousee höyry silmille eikä enää osaa lukea juttua loppuun.... Jutun lopussahan annetaan minunkin ongelmaani ratkaisu: kävely ja pyöräily - yksinkertaisempaa kuin osasin ajatellakaan ja tietenkin haasteellista toisaalta, kun käytäntöön alan toteuttaa - mutta niinhän elämä yleensäkin on haasteita täynnä, ilman niitä kaikki kävisi aika yksitoikkoiseksi.