Joskus syksyllä kerroin tämän kuvan kera tavastani hankkia lihaa ja muita elintarvikkeita jonkin verran suoraan tuottajalta. Tuossa keskellä oleva naudan paistipala jalostui eilen ja tänään ruuaksi.

Paloittelin paistin isohkoiksi palasiksi ja ruskistin kevyesti pannulla. Laitoin palat haudutuspataan (toimii verkkovirralla, vie saman verran sähköä kuin 25 watin hehkulamppu), pilkoin pataan sipuleita, ja kuorin muutamia valkosipulin kynsiä. Lisäsin joukkoon maustepippureita ja laakerinlehtiä. Lopuksi laitoin pataan vettä sen verran, että kaikki aineet peittyivät ja padan kansi kiinni. Liha sai muhia padassa 6 - 7 tuntia. Neste ei pääse haihtumaan padasta, koska tuohon kannen ja padan väliin muodostuu ruuan kuumetessa vesilukko. Tästä kypsästä padasta saan helposti tehtyä erilaisia lihakastikkeita. Tänään tein ensimmäisen ja vielä saan tuosta määrästä 1 - 2 ateriaa valmistettua.

  • kuumensin tilkan öljyä kasarissa, johon lisäsin sambal oelek -tahnaa pari lusikallista ja puoli purkkia tomaattimurskaa - pyörittelin näitä vähän aikaa kuumassa öljyssä
  • joukkoon lisäsin lihapadan lientä sopivan määrän
  • kiehuvan kastikepohjan suurustin jauhoilla
  • lopuksi lisäsin lihapalat joukkoon ja tarkistin suolan

Kastike syödään huomenna keitettyjen kuoriperunoiden kanssa.