Jälleen kerran oli käytössä Roinisen Kaarinan Parhaat kotileivonnaiset kirja. Halusin kokeilla vaihteeksi jotain perinteistä muffinssiohjetta. Mustikkamuffinssit sopivat tällä kertaa raaka-aine varastoni sisältöön. Paistoin muffinssini silikonisissa muffinssivuuissa. Jäi hauskat kuopat pariin reunaan - vuoka oli jäännyt lommolle ja lommo paistui hienosti muffinssiinkin. Minä sain tästä ohjeesta 12 kpl - ohjeessa sanottiin 18 kpl, joka varmasti pitääkin paikkansa, jos käyttää tavallisia paperivuokia.
-
1 dl sokeria
-
2 munaa
-
1dl sulatettua margariinia tai voita
-
1 dl kermaa (käytin kermaviiliä)
-
1 dl vehnäjäauhoja
-
1dl grahamjauhoja (itse käytin vehnäjauhoja, grahamia ei sattunut olemaan)
-
½ dl perunajauhoja
-
1½ tl leivinjauhetta (käytin osan soodaa)
-
½ tl hienonnettua kardemummaa
-
1 tl vaniliinisokeria
-
2 dl mustikoita tai muista marjoja
-
Sekoita sokeri, munat, rasvasula ja kerma keskenään.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voit halutessasi käyttää graham- ja perunajauhojen asemesta koko määrän vehnäjauhoja.
-
Sekoita lopuksi taikinaan mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä.
-
Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa.
1 dl
Kommentit