Nyt tulee taas Marken-mallin ohjetta - ei ole juuri tarkkoja mittoja, kun ideana on:  tähteistä ruokaa. Tämän suolaisen perjantai-illan piirakan pohjan olen tehnyt tähteeksi jääneestä perunamuussista, jauhoista ja vähän leivinjauhetta nostatusaineena.

  • perunamuussia oli n. 2 dl
  • margariinia tai voita n. 100 g
  • leivinjauhetta 1 tl
  • suolaa ½ tl

Nypin rasvan, jauhot ja muusin hyvin sekaisin ja levitin taikinan piirasvuokaan tasaisesti.

  • Päällyksessä on tähteeksi jäännyt broilerpasta, jossa oli mukana paprikaa ja jotain sipulia. Lisäsin päälliseen hiukan hillosipuleita. Kuorrutus on tehty kermamaidosta (1,5 dl),  kahdesta kananmunasta ja n.100 grammasta juustoraastetta. Koko komeuden paistoin 200 asteessa - aika on häilyvä käsite.

Seurakseen piirakka sai vihersalaattia, johon lisäsin mukaan basilikamarinoituja mozzarellakuutioita.