Pienin muutoksin Kaarina Roinisen Raparperi-kookostortusta tuli Omena-mantelitorttu.

Olin aivan varma, että kaapissani olisi kookoshiutaleita ISO pussi - vaan ei sitten ollutkaan. Manteleita tuntui olevan sitäkin enemmän - useita pieniä pusseja eri muodoissaan. Päälliseen olen siten käyttänyt sekä mantelirouhuetta että mantelijauhetta.

Taikina:

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl maitoa

Päälle:

  • 4 - 5 dl omenakuutioita

Pinnalle:

  • 50 g margariinia tai voita sulatettuna
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl mantelirouhetta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria (nyt huomaan, että nämä kaksi viimeistä jäivät minulta pois kokonaan....)
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri ja vatkaa muna vaahtoon.
  2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan maidon kanssa.
  3. Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan - tasoita pinta. Itse käytin irtopohjavuokaa.
  4. Ripottele päälle omenakuutiot.
  5. Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
  6. Sekoita kaikki pinnalle tulevat aineet keskenään. Levitä seos tortun pinnalle. Jatka paistamista vielä 15 - 20 minuuttia, jos pinta ruskistuu liikaa peitä se foliolla.

 

Ja voi hyvät hyssykät - minä olenkin näemmä tehnyt vallan oman versioni tästä päällisestä - olisko kannattanut lukea ohje ensin vähän tarkemmin. Mitenkähän olenkin saannut siitä sellaisen version, että sekotin kaikki päällisen aineet sekaisin eli sekoitin sokerin, mantelit ja sulan rasvan sekaisin ja siihen pyörittelin omenakuutiot - sitten lisäsin tuon kaiken paistuneen pohjan päälle ja paistoin vielä tuon ohjeen mukaisesti.