Varmaan sanomattakin selvää, että jotenkin katosi hetkellisesti motivaatio ruuanlaittoon. Ei kiinnostanut sen vertaa, että olisin ottanut pakastimesta ajoissa lihaa sulamaan. Tonnikalapurkkeja sentään on aina kaapissa, siis ei kun niiden kimppuun. Pastatkin oli niin kuiviin menneet, että löytyi puolet noita Lidlin kalanmakuisia tricoloreita ja puolet ihan tavallista Myllyn parasta. On ollut vähän huonot ilman alat meillä päin tämän viikonlopun - saa nähdä joko korkeapaine alkaisi tännekin päin tulla.

Ruuan kokosin näin:

  • n.250 g pastaa
  • 1prk (400 g) tomaattimurskaa, tämä oli yrteillä maustettua
  • 2 prk tonnikalaa
  • 2 munaa
  • 4 dl maitoa
  • suolaa, mausteita

Pastat kiehautetaan ja valutetaan, kaadetaan uunivuokaan - muut aineet sekoitetaan pastan kanssa. Lopuksi munamaito kaadetaan päälle ja vuoka uuniin 200 asteeseen sopivaksi ajaksi. Näin kokemuksen jälkeen maustaisin tuon huolella niin siitä tulisi aika maukas ja munamaidon sijaan jos laittaisi ruokakermaa tilanne paranisi entísestään. Mausteiksi sopisi mainiosti esim. sitruunapippuri, tilli, sitruunan mehu ja ripaus sokeria tuon tomaatin joukkoon.