Vähitellen alkavat tropit tehdä tehtäväänsä ja henki pihisee vähän paremmin tässäkin emännässä. No tasapainon vuoksi vissiin tauti on siirtynyt isäntään - ja senhän ainakin kaikki naiset tietävät mitä se taas tarkoittaa, mutta ei siitä sen enempää.

Apinatalossa oli tässä männä viikolla tehty jotain tämän tapaista, mitä minä olen tänään saannut aikaiseksi. Tässä meidän lihansyöjien versiossa on jauhelihaa - varmasti ohjeen alkuperä, joka on jossain Hesarin liitteessä ei ole enää lähelläkään tätä toteutusta - siis vetäisin tuon nimenkin sitten  hatusta.

Toteutus:

  • n. 400 g jauhelihaa ruskistetaan hienonnettujen sipulien (valkosipulia ja tavallista sipulia maun mukaan) kanssa pannulla, sekaan lisätään tomaattimurskaa reilu puolet 400 g purkista - maustetaan suolalla ja pitsamausteella
  • pakaste perunasipulisekoitus (1 kg)  levitetään voideltuun uunivuokaan ohueksi kerrokseksi
  • perunoiden päälle lorautin munamaitoa
  • päällimmäiseksi jauhelihasoossi ja sen päälle vielä juustoraastetta
  • vuoka uuniin 200 asteeseen, jossa se saa kypsyä kunnes näyttää ja tuntuu kypsältä - ehkä noin 30 - 40 minuuttia .... sorry, unohtui katsoa kellosta....