Mietin viikonloppuna mikä olisi helppoa sunnuntai-ruokaa ja muistin tämän uunilohen valmistusidean nähneeni jossain blogissa - olisiko se ollut Anjan luona, en ole ihan varma. No kuitenkin kaupan kala-altaalta sain onkeeni norjan lohen filen ja kellarista löytyi vielä perunoita, olipa jääkaapissa yksi kolmen juuston ruokakermakin. Siispä kuorin perunat, halkaisin ne keskeltä ja levittelin voidellun vuuan pohjalle päälle kaadoin ruokakerman. Lohifileelle rouhin myllystä suolaa sekä mustapippuria ja sitten heitin fileen nahka ylöspäin perunoiden päälle. Koko komeus uuniin 200 asteeseen kypsymään - älkää kysykö miten kauan..... sopivasti sanoisin, värin mukaan ja perunoita voi vähän kokeilla haarukalla, ovatko kypsiä. Tarjolle nostettaessa nahan voi helposti ottaa pois kalan päältä ihan vain nostamalla.

Helppoa ja herkullista....