Aattoillan ruuaksi väsäsin aikaisemmin kokematonta cannelloni-vuokaa. Myllyn Parhaan pakkauksen ohjeen mukaisesti valmistin tämän ruuan. Sovellutuksia piti tehdä vähän noissa määrissä - minulla tuo jauheliha on pakattuna pakastimeen eri kokoisina köndeinä ja sen mukaan sitten vähän määriä muokkailin tässä omassa annoksessani. Oikein hyvää pöperöä tämä oli ja muutkin (kuin minä)  kävivät santsaamassa sen näköisesti, että maistui myös heille.

Laitan tämän Myllyn Parhaan ohjeen alkuperäisessä muodossaan tähän, 5 - 6:lle 1 pkt Cannelloneja (250 g)

  • 500 g jauhelihaa
  • 200 g pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana raasteena
  • 2-3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
  • 2-3 rkl mietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 100 g juustoraastetta

Päälle

  • 2 ½ dl ruuanvalmistuskermaa (1 tlk)
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
  • 100 g juustoraastetta (parmesan tai emmental)
  1. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.
  2. Laita täytetä putkien sisälle työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
  3. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste.
  4. Kypsennä canneloneja 225 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

edit: tuossa Tetra heitti heti hyvän kysymyksen, että mitkä putket - tässä kuva näistä makaroniputkista:

...näitä putkia täytellään jauhelihasoosilla tai voi tehdä myös kasvistäytteellä, kanalla tai kalalla - maun mukaan....