Broilerivartaista saa helposti koko aterian valmistettua kypsentämällä uunissa sekä riisin että vartaat. Idean eineeseen bongasin Miksulta - omani muuntui sitten siitä jonkin verran:

  • riisiä laitoin kypsentämättömänä 4 dl uunivuokaan, päälle kaadoin kasvislientä 6 dl
  • kypsensin riisiä 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen otin vuuan uunista
  • lisäsin vuokaan ananasmurskaa purkillisen mehuineen, cheddardippikastiketta (sattui olemaan kaapissa, piti saada käytettyä) pari desiä, kookosmaitopurkillisen ja suippupaprikan suikaloituna. Maustoin sekamelskan soijakastikkeella ja chilijauheella. Sekoitin kaikki hyvin sekaisin. Lopuksi laitoin vartaat riisiseoksen päälle ja vuuan takaisin uuniin. Ruoka kypsyi uunissa kunnes vartaat näyttivät varmasti kypsän näköisiltä.
  • Vartaita minulla on tuossa vuuallisessa kahdeksan kappaletta.

Tämä päivä meneekin muissa kuin ruuan merkeissä, tosin saattahan sitä tulla poikettua jossain hiukopalaa haukkaamassa. Nyt on lähdettävä vähän haistelemaan ulkomaailman tuulia välillä. Näyttäisikin valkenevan oikein mukavan näköinen päivä - aurinko kuulottaa taivaan rantaa oranssiksiksi ja pakkasta näkyy olevan vähän alle kymmenen astetta.