Minä kävin leuhkasti Kulttuureja sekoittelemassa Susan luona ja kehaisin pois lähtiessäni, että kuskus-resepti lähti matkaani kokeiltavaksi - ja päästyäni ruokakomerolleni huomasin tötsässä lukevan "bulgur". No kun se ohje jota olin luullut kokeilevani vaikutti hyvältä ja kohtuullisen helpolta toteuttaa niin siitä jäi osia tähän bulgur-lisäkkeeseeni. Bulgur on keitetty pakkauksen ohjeen mukaisesti ja mukaan on lisätty makua antamaan kasvisfondia ja kuullotettuja sipulirenkaita.

Tonnikalapihvit on valmistettu purkkitonnikalasta. En olisi uskonut tätä päivää näkeväni, että teen jotain tällaista, mutta kun kerran rajojaan lähtee venyttelemään niin venytellään kunnolla sitten. Ohjeen pohjaksi kävin hakemassa vahvistusta Hellapoliisilta.

  • 1 prk veteen sailöttyä tonnikalaa valutettuna
  • 3 dl perunasosetta
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • mausteina dippimaustetta (sis. tilliä, valkosipulia yms) ja mustapippuria myllystä
  • kaikki ylläoleva sötkötetään sekaisin massaksi, joka paistetaan uunissa tai lettupannussa, niinkuin minä tein