Foodyssa seikkaillessani löysin jonkun mutkan takaa Pirkan ohjeen silakoista - se oli ihan erilainen kuin tämä minkä tein, mutta ei kai se haittaa.

  • 400 g silakkafileitä
  • jämärasia sulatejuustoa ehkä noin 2 rkl
  • jämärasia mustapippuri tuorejuustoa ehkä taas noin 2 rkl
  • 2 rkl tomaattipyrettä - tuubin loppu sekin
  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
  • valkopippuria
  • suolaa
  • tuoretta tillisilppua
  • sotkota muut aineet paitsi fileet ja tilli tahmaksi

Leikkaa selkäevä pois silakkafileistä ja levitä ne leikkuulaudalle nahka lautaa vasten. Levitä tahmaa silakan päälle ja laita toinen silakka selkä ylöspäin täytteen päälle - ja sitten tämä rakennelma siirretään vuokaan ja jatka näin loppujen silakoidesi kanssa. Laita loppu täyte nokareina silakoiden päälle.  Vuoka 200 asteiseen uuniin n. puoleksi tunniksi ja sitten se onkin valmista!