Joulun taatelikakun ohjeen otin Kaarina Roinisen Kotileivonnaiset-kirjasta.
- 225 -250 g kivettömiä taateleita
- 3 dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- 200 g margariinia tai voita
- 2 munaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 tl kardemummaa
- Palotteile taatelit. Keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen.
- Selpota kuumaan taatelisoseeseen rasva ja anna seoksen jäähtyä.
- Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.
Taatelikakku on yksi perinteinen joulumakuni ja kyllä se tänäkin vuonna maistuu. Mietin, että maustetun kermavaahdon ja esim. jonkun marjapyreenkin kanssa voisi tarjota vaikka jälkiruokana.
Kommentit