1156881.jpg

Joulun taatelikakun ohjeen otin Kaarina Roinisen Kotileivonnaiset-kirjasta.

  • 225 -250 g kivettömiä taateleita
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 200 g margariinia tai voita
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl kardemummaa
  1. Palotteile taatelit. Keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen.
  2. Selpota kuumaan taatelisoseeseen rasva ja anna seoksen jäähtyä.
  3. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.

Taatelikakku on yksi perinteinen joulumakuni ja kyllä se tänäkin vuonna maistuu. Mietin, että maustetun kermavaahdon ja esim. jonkun marjapyreenkin kanssa voisi tarjota vaikka jälkiruokana.