1156326.jpg

Tähän silakkasardiinivuokaan ohje, jota hiukan muunsin, löytyy Kotiruoka-kirjasta.

  • ½ kg silakoita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa (lorautin vähän reilummin isommasta tomaattimäärästä johtuen)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria (laitoin kolme reilua)
  • valkopippuria
  • tomaattisosetta, itse käytin paseerattua tomaattimurskaa
  • cayennepippuria - oma modernisointini ohjeeseen
  • muutama rouhaisu mustapippuria - tämäkin oma lisäykseni

Silakat ladotaan kuin sillit sumppuun, jonkinlaiseen voideltuun vuokaan. Kastikeainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan silakoiden niskaan. Koko komeus laitetaan uuniin mietoon lämpöön - tuumailin, että se voisi olla 150 astetta - ohjeen mukaan annetaan hautua kypsäksi..... tuosta päättelin, että aika tovin saavat olla uunissa, jotta ovat sardiinimaisen pehmeitä.

Tuotokseen olin varsin tyytyväinen - sopivan ytyinen säilyttäen kuitenkin alkuperäisen raaka-aineen ideaa. Mausteita voisi vaihdella myös esim. niin, että tuon tulisen cayennen sijaan käyttäisikin sitruunaa tai limea.