Tähän silakkasardiinivuokaan ohje, jota hiukan muunsin, löytyy Kotiruoka-kirjasta.
- ½ kg silakoita
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl viinietikkaa (lorautin vähän reilummin isommasta tomaattimäärästä johtuen)
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria (laitoin kolme reilua)
- valkopippuria
- tomaattisosetta, itse käytin paseerattua tomaattimurskaa
- cayennepippuria - oma modernisointini ohjeeseen
- muutama rouhaisu mustapippuria - tämäkin oma lisäykseni
Silakat ladotaan kuin sillit sumppuun, jonkinlaiseen voideltuun vuokaan. Kastikeainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan silakoiden niskaan. Koko komeus laitetaan uuniin mietoon lämpöön - tuumailin, että se voisi olla 150 astetta - ohjeen mukaan annetaan hautua kypsäksi..... tuosta päättelin, että aika tovin saavat olla uunissa, jotta ovat sardiinimaisen pehmeitä.
Tuotokseen olin varsin tyytyväinen - sopivan ytyinen säilyttäen kuitenkin alkuperäisen raaka-aineen ideaa. Mausteita voisi vaihdella myös esim. niin, että tuon tulisen cayennen sijaan käyttäisikin sitruunaa tai limea.
Kommentit