Laitan tämän ohjeen, jota seuraamalla pääsin tosi hyvään tulokseen - omasta mielestäni. Yleensäteen kastikkeet sillä samalla tavalla, jolla olen tehnyt ne kolmekymmentä vuotta. Väliin tulevat kokkareisia, väliin paksuja tai liruja  ja useimmiten hyviä. Oma tapani on lähes samanlainen kuin tämä ohje - mutta ei kuitenkaan ihan. Nyt tein tismalleen ohjeen mukaisesti ja tulos oli hyvä.


Kastikkeen kanssa oli tarjolla perunamuussia ja uunissa paistettua naudan sisäpaistia, puolukkahilloa, maustekurkkuja ja kaalisalaattia, jonka ohje onkin jo aiemmassa postauksessani.

Makujen maailman Arkeen -osasta

Ruskea peruskastike
6 dl  nestettä (vettä, kasvislientä, lihalientä)
4 rkl voita tai öljyä
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tomaatttisosetta
3 rkl sipulia hienonnettuna
suolaa
jauhettua valkopippuria

  1. Pane neste kiehumaan kattilaan.
  2. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista siinä jauhot koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää tomaattisose ja hienonnettu sipuli ja anna kiehahtaa.
  4. Sekoita jauhoseos kiehuvan nesteen joukkoon, varo polttamasta itseäsi.
  5. Anna kastikkeen kiehua viisi minuuttia.