Otin vähän uudenlaista näkökulmaa kalapiiraaseen..... Pakkopullamaisesti tämän toteutin Anjan tapaan tietenkin pienin muutoksin siitä tavanomaisesta syystä, että konttuurissa (lue komerossa, muinaissuomalainen ilmaisu) ei ollut mm. purjoa, kun taas punasipulia sielä oli yltäkyllin. Pohjataikinan väsääminen rikkoi jo kaikki sovinnaisuuden rajani - paahtoleipäviipaleita pilkottiin kuutioiksi 8 kappaletta joiden sekaan rikottiin 3 munaa sekä ripaus suolaa. Näistä sitten mössättiin pullasuttu (=taikinamainen massa), joka massa taputeltiin uunivuoan pohjalle ja vuoka on syytä voidella hyvin - varoitteli Anja, koska paistos herkästi jää vuokaan kiinni.

Sitten onkin vuorossa varsinainen osuus,johon laitettiin

  • 500 g:n pss perunasipulisekoitusta
  • 200 -250 g savukalaa, minä käytin savustettua kirjolohta
  • paprika - löysin vihreän...
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 munaa
  • sinappia muutama reilu teelusikallinen
  • pippuria, laitoin mustapippuria myllystä
  • ripsaus suolaa
  • ja kaiken komeuden päälle juustoraastett

Paistos sitten vain uuniin ja 200 astetta - menee jokunen tovi kun on kypsää ... (en minä sitä muistanut kellosta katsoa, otin pois uunista kun siltä näytti....).

.... jos Anja nyt luet tätä ohjetta niin voi olla, että tämä ei ihan mennyt samanlailla kuin alkuperäisversiosi, mutta suonet anteeksi käyttämäni taiteilijan vapauteni. Ja kaikilla ohjetta lukevilla halukkailla on helposti mahdollisuus linkin kautta sujahtaa katsomaan alkuperäisohjetta.