Jääkaapissa nakkipaketti - vaihtoehtoja tarjolla vanhoista uusiin tuttavuuksiin - päädyin etsimään jonkun uusista. Tällä kertaa tehtävässä apuna oli aina yhtä avulias Herra Google, joka antoi useita vastauksia hakusanaani "nakkipasta".

edit: .... katsos miten somasti tuli tuo vuuan särö näkyviin - niin se vaan on, että mikään ei enää pysy salassa......

Näin Hans Välimäki on ohjeistanut nakkipastan tekoon

  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • chiliä
  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • 2 - 3 rkl tomaattipyrettä
  • laakerinlehti
  • timjamia
  • rakuunaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • nakkeja 200 g

Kuullotin sipulit öljyssä, lisäsin paprikakuutiot, tomaatit, tomaattipyreen ja mausteet joukkoon. Sitten lisäsin veden ja valkoviinin ja vähän aikaa annoin pulpahdella.... padasta alkoi nousta huumaava tuoksu.... maistoin soosia ja korvista pöllähti savu, suusta iski tulta - chilin kanssa voisi olla hiukan konservatiivisempi. Tällä kertaa sain pitäydyttyä reseptissä kaikilta muilta osin paitsi maustekaapistani ei löytynyt timjamia ja rakuunaa. Provencen yrteissä mainitaan timjami ja rakuuna muidn yrttien muassa, joten käytin sitä. ... ja ripauksen sokeria lisäsin.....