Minä luin juuri Iltasanomista, että on tehty tutkimus, jossa on todettu yhdeksi suosituimmista google-hakusanoista ruoka-aihepiirissä pannukakku - no JES ajattelin minä! Nyt alkoi Marken laskuri pyöriä niin ettei kerkiä lukuja erottaa - ei muuta kuin pannari kehiin ..... ! Ja kun vielä löytyi ohjekkin Lempi-mummon pannukakusta - arvatenkin oman mummoni nimi. No vanha kansahan on aina sanonut, että ahneella jne. Minä pannaria vääntämään ja ihan ohjeen mukaisesti paitsi, että nesteenä käytin ylipäivättyä kinuskikermaa - paistolämpötilan katsoin ja ajankin - mutta mites kävikään?


.... aika eksoottisen värinen tästä tuli - toki ihan syötävä ja hyvän makuinen. Lienekkö tuo kinuskikerma myös sellainen elementti, että tuo paistoaika olisi saannut olla lyhyempi.

Tämä ohje on mukaeltu Makujen maailma kirjasarjan Arkeen -osasta

  • 8 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita tai margariinia sulatettuna
  1. vatkaa munat ja sokeri
  2. lisää maito ja suola
  3. lisää jauhot kokoajan sekoittaen
  4. lisää sulatettu rasva
  5. paista 225 asteisessa uunissa 30 minuuttia