1146812.jpg

Varmistan, että elämää on joulun jälkeenkin - nämä marinoidut kynsikkäät ovat ohjeen mukaan - jota voitte käydä tarkastelemassa myös Lime&Pippurin luona - nautittavassa kunnossa noin viikon marinadikylvyn jälkeen. Kertomastani syystä en vielä pysty valmiista tuotteesta muuta toteamaan kuin sen, että tuoksu oli aisteja huumaava valmistusvaiheessa. Välipäivien jälkeisenä viikonloppuna aion käydä aarteeni kimppuun ja haisen täällä kotona ihan kaikessa rauhassa.

  • 6 - 7 kokonaista valkosipulia

Mausteliemi:

  • 2 dl valkoviinietikkaa (tai punaviini-/omenaviinietikkaa)
  • 2 dl vettä
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 - 2 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 3 kokonaista neilikkaa
  • 1/4 - 1/2 dl öljyä

Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä. laita liemen aineet öljyä lukuunottamatta kattilaan ja lisää valkosipulinkynnet. Keitä 5 mnuuttia. Nostele irronneet kuoret liemestä pois, jäähdytä ja lisää öljy. Purkita valkosipulinkynnet liemineen ja anna maustua kylmässä viikon ajan.