Muinaisina aikoina ennenkuin tiesin pitsan olemassaolosta olivat tällaiset suolaiset piiraat yleisiä illanistujaistarjoiluja tai kahvipöydän suolaisia. Tänään meillä oli ilo saada ystäväpariskunta vieraaksemme ja niin muistin tämän idean miettiessäni sopivaa tarjottavaa jääkiekkopelistä palaaville urhoillemme (katsomon puolella olivat...).

Piirakkapohja on Sunnuntain ruispiirakkataikina. Täyte on:

  • ruskistettua jauhelihaa, jonka kanssa samalla on kuullotettu sipuli ja valkosipuli
  • lihan mausteena on lisäksi ripaus suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta
  • lihan joukkoon sekoitin purkillisen ananasmurskaa ja puolikkaan kuutioidun punaisen paprikan
  • munamaidon tein kahdesta kananmunasta ja n. 4 dl maitoa (kulutusmaito) ja maustoin aromisuolalla
  • päälle vielä hiukan juustoraastetta
  • liha täytteen levitin piirakkataikinan päälle ja sitten munamaito peitoksi, paisto 200 asteessa

Tätä pitänee jossain vaiheessa kokeilla myös tuosta ruskeasta soijarouheesta. Nuo mausteet ja ananasmurska ainakin toimivat hyvin rouheen kanssa. Muinaisina aikoina harrastin myös maustekauppiaana toimintaa ja silloin saimme tuon suuntaisia ohjeita, joita jo silloin kokeilin.