Löysin tällaisen hedelmäleivän ohjeen Marien blogista

  • 3 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2½ dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 250 g kuivattuja hedelmiä esim. aprikoosi, omena, luumu, rusina....
  • ½ dl auringonkukan siemeniä
  • ½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 5 rkl siirappia
  • 2 rkl mallasuutetta
  • 25 g margariinia
  • 2 tl suolaa

Tein taikinan yleiskoneella, annoin nousta leiväksi leivotun taikinan 40 minuuttia ja paistoin ohjeen mukaan 175 asteessa.

... mutta joku minulla ei ihan onnistunut.... Alkuperäisessä ohjeessa on neuvottu tekemään taikinan alustus käsin - minä tein koneella - mitenkähän se vaikuttaa? Lisäksi minulta puuttui mallasuute ja laitoin sen sijaan siirappia enemmän. Tämä minun leipäni ei ollenkaan saman näköinen kuin Marien tekemä - minulla on tuommoinen tummempi ja ei ole oikein hyvin noussutkaan. Vajavaisuuksistaan huolimatta on tuo kyrsä sen verran maukasta, että taidan kokeilla sitä vielä uudelleen käsimenetelmin valmistaen ja siirappia en ihan ylenmäärin käy enää lotrailemaan.