Ja lisää ohjeita Kaarinan kirjasta.....
2½ dl vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
n. 3/4 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
½ dl ruisleseitä
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä tai 50 g margariinia
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
auringonkukansiemeniä
- Liuota kädenlämpoiseen veteen hiiva.
- Sekoita houkkoon muut aineet ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
- Ota taikinasta yksi kolmasosa ja leivo siitä pyöreä litteä leipä. Pane leipä pellille leivinpaperin päälle.
- Jaa loppu taikina kymmeneen palaan ja leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Pane sämpylät leivän ympärille. Anna leivonnaisen kohotaq peitettynä.
- Voitele leipä munalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
- Paista leivonnaista 225 asteessa uuni keskirilätasolla 20 - 25 minuuttia.
Kommentit