Ja lisää ohjeita Kaarinan kirjasta.....



2½ dl vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
n. 3/4 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
½ dl ruisleseitä
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä tai 50 g margariinia
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
auringonkukansiemeniä

  1. Liuota kädenlämpoiseen veteen hiiva.
  2. Sekoita houkkoon muut aineet ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
  3. Ota taikinasta yksi kolmasosa ja leivo siitä pyöreä litteä leipä. Pane leipä pellille leivinpaperin päälle.
  4. Jaa loppu taikina kymmeneen palaan ja leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Pane sämpylät leivän ympärille. Anna leivonnaisen kohotaq peitettynä.
  5. Voitele leipä munalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
  6. Paista leivonnaista 225 asteessa uuni keskirilätasolla 20 - 25 minuuttia.
Näin vähän aurinkoa meille tämän pimeän vuodenajan piristykseksi. Ja huomenaamuna tästä auringosta ainakin yksi sakara lähtee minun aamukahvievääkseni työpaikalle.