Iltapalaksi valmistin nopean tonnikalasalaatin, jonka aineet ovat tässä:

  • Rapeaa ruukkusalaattia ruukku
  • keitettyä riisiä
  • tonnikalaa öljyssä
  • keitettyä kananmunaa
  • tuoretta sitruunamelissaa hienonnettuna
  • hillosipuleita
  • punainen paprika
  • punasipulia
  • tomaattia
  • jalopenoja
  • dippimaustetta
  • sitruunapippuria
  • sitruunan tai limen mehua

Laita rapea salaatti pienittynä alimmaiseksi. Sekoita keitetty riisi, tonnikala liemineen, paprika ja dippimauste sekaisin - tonnikalan öljy toimii salaatinkastikkeena dippimausteen ja sitruunapippurin kanssa. Lisää paloitellut kanamunat riisi-kalaseokseen. Kaada seos salaattipedille, lisää viipaloidut tomaatit, punasipulirenkaat ja jalopenot päälle sekä pirskota sitruunan mehua salaatin päälle.