Vaalea leipä oli loppunut ja kokeilin paria leipäohjetta. Tässä sekaleipä, jossa on ruislesettä ja grahamjauhoja hiivaleipäjauhojen lisäksi. Ensin vaikutti siltä, että tätä leipää ei tuoda julkisuuteen ollenkaan, mutta lähemmän takastelun jälkeen se kuitenkin paikkansa lunasti - ei ollut kaan lopulta liian tiivistä ja makukin on erinomainen.

Ohje:

  • ½ vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 dl ruisleseitä
  • 7 - 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää veteen myös suola ja siirappi sekä grahamjauhot , ruisjauhot ja pieni osa hiivaleipävehnajauhoista - sekoita taikina.  Lisää loput jauhot alustaen taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä liinalla peitettynä. Leivo taikinasta kaksi leipää.  Leivo taikina pitkäksi n. 80 cm säikeeksi ja pyöritä kiekoksi. Paista 200 asteessa uunissa n. 30 minuuttia.