Arkiromantiikan Jennillä oli tällaista hyvää tarjolla ja niin minäkin tätä innostuin kokeilemaan Hyvin olen tyytyväinen kokeiluuni. Tällaisella ohjeella:

Rommirusina-piimäkakku

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl soodaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl pipakakkumaustetta
  • 2,5 dl piimää
  • 200 g:n purkki rommirusina-rahkaa (kausituote)
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 200 g margariinia sulatettuna

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rahka, piimä, siirappi ja sulatettu rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suureen (1,8 l:n) rengasvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.

Jennin neuvoa noudattaen vähän alensin puolen tunnin jälkeen uunin lämpöä (150 astetta). Minulla oli ilmeisesti hiukan nafti vuoka - kakku kiehui jonkin verran yli vuoasta. Muuten kakku on tosi maukas ja onnistunut.