Arkiromantiikan Jennillä oli tällaista hyvää tarjolla ja niin minäkin tätä innostuin kokeilemaan Hyvin olen tyytyväinen kokeiluuni. Tällaisella ohjeella:
Rommirusina-piimäkakku
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl soodaa
- 1,5 dl sokeria
- 3 tl pipakakkumaustetta
- 2,5 dl piimää
- 200 g:n purkki rommirusina-rahkaa (kausituote)
- 2 dl tummaa siirappia
- 200 g margariinia sulatettuna
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rahka, piimä, siirappi ja sulatettu rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suureen (1,8 l:n) rengasvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.
Jennin neuvoa noudattaen vähän alensin puolen tunnin jälkeen uunin lämpöä (150 astetta). Minulla oli ilmeisesti hiukan nafti vuoka - kakku kiehui jonkin verran yli vuoasta. Muuten kakku on tosi maukas ja onnistunut.
Kommentit