Vanhan ajan riisi-omenapuuroa - uuden ajan mallin mukaan tuonti omenoista eli ei ehkä parhaimpia tähän ohjeeseen, koska eivät ole yhtä hapokkaita kuin kotimaiset säilöntään tarkoitetut lajikkeet. Ohjeen puuro valmistettu puurokattilassa (vesikattila alla ja puuro-osa päällä).

  • 1 - 1,5 kg omenia
  • 1,3 - 1,5 dl vettä
  • 3 dl puuroriisiä
  • 1,5 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • pari kanelitankoa

Mittaa kattilaan 3 dl vettä ja laita riisit siihen - anna kiehua ja riisin turvota niin, ettälähes kaikki neste on imeytynyt niihin. Lisää sitten loppu vesi ja kuoritut omenan lohkot sekä kanelitangot. Anna kiehua keskilämmöllä kunnes riisit ovat pehmenneet ja puuroutuneet. Mausta puuro sokerilla ja suolaripauksella. Poista kanelitangot ennen tarjolle asettamista. Puuro maistuu esim. jauhetulla kanellilla maustettuna kylmän maidon kanssa.
Laita kattilaan