Tässä pitsassa täytteenä pitsakastike - itse tehty - kinkkukuutioita paprikaa, tomaattia ja juustoa.

Pitsapohjan ohje kahteen pellilliseen pitsaa - eli puolita ohje jos teet vain yhden pellillisen:

4 dl lämmintä vettä
10 dl durumvehnäjäuhoja
1 pss kuivahiivaa (huom. itse käytän mieluummin liian vähän kuin liikaa hiivaa.... makuasia...)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl öljyä

Alusta taikina ja jätä nousemaan n. 30 minuuttia.
Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla uunipellin kokoinen levy. Siirrä levy esim. kaulinta apuna käyttäen leivinpaperin päälle uunipellille. Huomioi, että durumvehnästä tehty pohja ei ole ihan yhtä venyvä kuin näistä tavallisista vehnäjauhoista tehty. Anna pohjan hetki nousta vielä pellillä leivinliinan alla. Levitä pohjalle sitten käyttämäsi pitsakastike/tomaattisose ja muut täytteet sekä juustoraaste.

Kastikkeen valmistin näin:

Kasariin oliiviöljyä pari ruokalusikallista ja lisää kuumaan öljyyn pienitty sipuli sekä valkosipulin kynsiä murskattuna tai pieninä kuutioina - kuullota sipulit. Lisää käyttämäsi tomaattisäilyke, pitsamaustetta, mustapippuria ja ruokalusikallinen tummaa siirappia tai sokeria. Anna kastikkeen hetki vetäytyä.



Tässä toinen pitsa, joka on kasvistäytteinen - vihreä ja keltainen paprika, punasipuli renkaina, Aura-murujuustoa, mustia oliiveja. tomaattia ja juustoraastetta.