Kalkkunamurekepihvien ohjeen muunsin Marien ruokaohjeissa olevasta ohjeesta. Nämä pikkumurekkeet paistoin muffinssipellillä.

Ohje:

  • 500 g kalkkunan paistijauhelihaa
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • 2 pientä sipulia tai 1 iso
  • 2 dl ruokakermaa (7%)
  • 1,5 dl korppujauhoja
  • 4 rkl kookoshiutaleita
  • 2 rkl vihreää currytahnaa (esim. Pirkka tai Wok`n roll)
  • 2 munaa
  • 1 tl currymaustetta
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Laita korppujauhot ja kerma kulhoon turpoamaan hetkeksi. Kuori ja pilko sipulit hienoksi. Kuulota sipulisilppu öljyssä. Lisää kulhoon sipulit, munat, kookoshiutaleet, currytahna ja mausteet - sekoita hyvin sekaisin ja lisää kalkkunanjauheliha joukkoon ja sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Omasta mielestäni parhaiten tämä homma onnistuu ihan käsipelillä tehden. Jaa taikina sitten saman kokoisiksi annoksiksi voideltuihin muffinssipellin koloihin ja taputtele vähän päältä niin, että taikina tiivistyy hyvin koloihin. Paista 200 asteisessa uunissa 20 - 30 minuuttia.