Tämä leipäohje on suoraan Forman julkaisemasta Suuresta leivontakirjasta. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää.

Ohje:

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 250 raejuustoa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl murskattua anista ja fenkolia (nämä jäivät minun leivistäni pois)
  • noin 1,4 l hiivaleipäjauhoja

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lämmitä vesi 37 asteiseksi ja kaada hiivan päälle. Sekoita, kunnes  hiiva liukenee.
Lisää raejuusto ja muut aineet. Alusta taikina sileäksi ja pane se kohoamaan kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo ne limpuiksi. Pane ne voideltuihin vuokiin ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Paista uunin alaosassa 200 asteen lämmössä n. 35 minuuttia. Voit kypsentää ne myös ilman vuokaa, mutta silloin leivistä tulee ohuet.