Silikonista tähtivuokaa piti päästä kokeilemaan ja Hellapoliisin blogista löytyi hyvä pienen kakun ohje - oli juuri sopiva tuohon keski-eurooppalaisen suuren liikeketjun myymään silikonitähtivuokaan.
Pohja
- 3 munan keltuaista ja valkuaiset eroteltuina
- 3/4 dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- 175 g tummaa suklaata
- 65 g voita
- (1 dl lakritsiströsseleitä), nämä minä jätin pois
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.
- Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon. Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos (sekä lakritsiströsselit).
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista, muuten kakun pinta repeää ja täyte valuu pois.
Herkullista tarjoiltuna vaniljajäätelön kanssa - tämän me kokeilemme huomenna.
edit:
....ja tuo tarjoiluvinkki on oikein hyvä..... =)
Kommentit