Silikonista tähtivuokaa piti päästä kokeilemaan ja Hellapoliisin blogista löytyi hyvä pienen kakun ohje - oli juuri sopiva tuohon keski-eurooppalaisen suuren liikeketjun myymään silikonitähtivuokaan.

Pohja

  • 3  munan keltuaista ja valkuaiset eroteltuina
  • 3/4 dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 175 g tummaa suklaata
  • 65 g voita
  • (1 dl lakritsiströsseleitä), nämä minä jätin pois
  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.
  2. Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon. Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos (sekä lakritsiströsselit).
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.
  6. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista, muuten kakun pinta repeää ja täyte valuu pois.
Herkullista tarjoiltuna vaniljajäätelön kanssa - tämän me kokeilemme huomenna.

edit:


....ja tuo tarjoiluvinkki on oikein hyvä..... =)