Pöydällä oli aikamoinen määrä omenoita - en oikein käsitä miksi niin paljon niitä olin ostannutkaan - sillä hyvin tiedän, että perheeni jäsenet, minua lukuunottamatta, ovat allergisia tuoreelle omenalle. No tämä päivä on sitten ollut vähän niinkuin noiden omenien kypsennyspäivä. Tässä yksi tuotos siltä saralta:

MEHEVÄ OMENATORTTU



Ohje löytyi vanhasta reseptivihostani, johon olin liimannut valokopion ohjeesta - alkuperää en ollut siihen laittanut.

Taikina:
100 g voita tai margarinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maissi- ti perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
5 -6 omenaa
1 tlk ranskankermaa (itselläni oli kermaviiliä jääkaapissa, jota käytin)
2 munaa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa rasva, sokeri ja vaniliinisokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää sihdin läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtoreunavuokaan. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle kevyesti painellen. Pane vuoka uunin alaosaan 175 asteen lämpöön 30 minuutiksi. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokeri ja vaniliinisokeri ja kaada seos muiden ainesten päälle vuokaan. Jatka kypsentämistä vielä uunin  keskiosassa noin 25 minuuttia. Tupsuta jäähtyneen tortun pintaan tomusokeria tai sokeri-kaneliseosta. Itse en laittanut noista kumpaakaan vaan valuttelin sulaa valkoista suklaata ristiinrastiin - sulatettua suklaata jäi muusta harjoittelustani, josta tuonnempana.