Tässä sunnuntai-aamun herkku - paahdettua ruisleipää, joka sivelty mustapippurilla maustetulla Viola-tuorejuustolla. Violan päällä on silputtua rucolaa (olisi saannut olla paljon enenmmänkin), joku lempiyrtti tuoresilppuna sopisi myös erinomaisesti. Vihersilpun päälle kylmäsavulohiviipaleet ja päälle tomaattisiivut. Lautaselle mukaan lime- tai sitruunalohkot, joista voi puristaa kirpakkuutta leivälle syödessä. Lisänä minulla oli omenalohkoja, jotka valelin sitruunamehulla sekä vielä salaatinlehtiä.

Noista salaatinlehdistä sitten ajatus lähtikin liikkeelle. Alunperin olin ajatellut ne vain tuohon silmäniloksi ja väriä tuomaan - sitten vanhanajan kasvatuksen saaneena tuli mieleen, että ei ruokaa saa heittää hukkaan. Niin siinä syödessäni sitten ideoin, että tuon omenalohkonhan voi kääräistä lehteen ja vielä kostuttaa limella - näin tein - ja maistui hyvälle ja tuli myös salaatinlehdet syötyä. Päivän hevi-suosituksesta tuli tuossa annoksessa noin 120 grammaa nautittua.