Olin jossain vaiheessa päättänyt yllättää itseni ja tilannut Painonvartijat lehden - asia oli unohtunut jo täysin, kun loppuviikosta lehti tulla tupsahti postilaatikkoomme. Lehden nähdessäni muistin, että tästä oli tarjous tehty puhelinmyynnin kautta ja poikkeuksellisesti tilasin puhelimitse. Tuo lehti ei kuitenkaan pelkästään saannut minua havahtumaan vaan olen jo useimmissa blogeissa katsellut noita kevyempiä ruokaohjeita "sillä silmällä". Oma painoni on niin huikea tähän reilun puolentoista metrin pituuteen ja viidenkymmenen vuoden paremmalle puolelle ehtineeseen ikään nähden, että kehoni iloitsisi vaikka 10 prosentin painonpudotuksesta tosi paljon. Ja varmasti täällä on monta muuta blogistanialaista painiskelemassa samantyyppisten ongelmien kanssa. Lehdissähän on kovasti kirjoiteltu tästä kansallisesta ongelmastamme.

Nyt en ala julistamaan mitään julkista laihdutusprojektiani - mutta kerättyäni itselleni melkoisen repertuaarin noita kevyempiä ruoka-/leivontaohjeita päätin, että alan niitä myös oikeasti kokeilla ja täällä blogissani myös tuoda tuotoksiani esiin. Tässä on vielä ihan hyvää aikaa ennen joulunpyhiä keventää ruokavaliotaan ja sitten kestää ne muutaman herkuttelupäivän paremmin.

Löysin tuolta Sekasopan Marien blogin kategoriasta "Laihduttajan kevyemmät" kommenteista monta hänen bloginsa lukijan jättämää reseptiä - ja siellä oli mm. Vilijaanan ohjeita, jotka varmasti löytyvät myös hänen omasta blogistaan.

Olisi mukava lukea ajatuksianne ja kokemuksianne ruokavalion keventämisestä ja miten siinä olette onnistuneet ja mitä kenties saavuttaneet (terveys, painonpudotus, virkeys yms) ....  ;D