Minun lempileivontakirjoihini kuuluu Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirja - niinkuin monen muunkin.... olen monessa blogissa kuullut näin kerrottavan.Tuon kirjan ohjeella leivoin tänään nämä kauraiset reikäleivät.

Ohjeesta tulee kolme leipää

5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
n. 1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
4 dl kaurahiutaleita
8 - 8 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl öljyä tai 50 g margariinia

Voiteluun maitoa
Pinnalle kaurahiutaleita

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, hunaja sekä kaurahiutaleet.
  2. Alusta taikinaan jahot ja loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitetttynä.
  3. Leivo taikinasta kolme pyöreää leipää jauhotetulla työpöydällä. Pane leivät pellille leivinpaperin päälle, yhdelle pellille mahtuu kaksi leipää.
  4. Painelel leivät jauhotetuin käsin mataliksi (halkaisija noin 20 cm). Tee juomalasilla keskelle reikä.Voitele leivät maidolla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Anna leipien kohota peitettyinä.
  5. Pistele leivät tikulla ja paista 225 asteessa uunin keskiosassa 15 -20 minuuttia.
Itse käytin nesteenä vettä ja makeutuksena siirappia - ja unohdin lopuksi pistellä leivät - siksi ei näy reikiä.