8 - 10 perunaa
1 - 2 porkkanaa
1 - 2 sipulia
150 - 200 g graavia korjolohta tai savukalaa
noin ½ dl silputtua tilliä
3 dl maitoa
1 rasia (200 g) sulatejuustoa
100 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
1 tl rouhittua viherpippuria tai 1/4 valkopippuria
noin ½ tl suolaa
- Kuori perunat, porkkana ja sipuli.
- Halkaise kasvikset, pane halkaistu pinta työlautaa vasten ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä puolet kasvisviipaleista voideltuun laakeaan vuokaan.
- Levitä päälle ohuet kalaviipaleet ja ripottele pinnalle tillisilppu sekä loput kasvisviipaleet.
- Mittaa kattilaan maito sekä sulatejuusto ja tuorejuusto.
- Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juustot ovat sulaneet ja seos on sileää.
- Mausta seos viherpippurirouheella ja suolalla. Suolan määrä riippuu kalan suolaisuudesta.
- Kaada juustoseos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 asteessa uunis alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
- Lisää tarvittaessa tilkka maitoa. Peitä pinta foliolla, jos se ruskistuu liikaa.
Kommentit