Taas yksi ohje Kaarina Roinisen Maukasta ruokaa kotikeittiöstä -kirjasta:
Kaali-chilisalaatti
- noin 1 ½ l suikaloitua valkokaalia
- 3 - 4 jalopeno-chiliviipaletta tai 2 dl hillosipulisilppua
- 1 puaninen paprika
- (1 chilipaprika, oma lisäykseni)
Kastike
- 3/4 dl öljyä
- 2 - 3 rkl viinietikkaa (minulla oli kaapissa valkoista balsamicoa, laitoin sitä)
- 1 - 1 ½ rkl vaaleaa siirappia (minulla tietenkin vain tummaa kotona.... hi...laitoin sitä)
- ripaus suolaa
- muutama tippa tabascoa (minulla ei ollut tabascoa - sitä vastoin laitoin tuon chilipaprikan...)
- 2 - 3 valkosipulin kynttä
- Leikkaan kaali suikaleiksi veitsellä, juustohöylällä tai monitoimikoneen karkeammalla raastinterällä.
- Leikkaa jalopeno hienoksi silpuksi sekä puhdistettu paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita kaalin joukkoon.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, valkosipulinkynnet silpputtuina joukkoon.
- Yhdistä salaattiainekset ja kastike. Anna maustua kylmässä 1 -2 tuntia.
Kommentit