Taas yksi ohje Kaarina Roinisen Maukasta ruokaa kotikeittiöstä -kirjasta:

Kaali-chilisalaatti

  • noin 1 ½ l suikaloitua valkokaalia
  • 3 - 4 jalopeno-chiliviipaletta tai 2 dl hillosipulisilppua
  • 1 puaninen paprika
  • (1 chilipaprika, oma lisäykseni)

Kastike

  • 3/4 dl öljyä
  • 2 - 3 rkl viinietikkaa (minulla oli kaapissa valkoista balsamicoa, laitoin sitä)
  • 1 - 1 ½ rkl vaaleaa siirappia (minulla tietenkin vain tummaa kotona.... hi...laitoin sitä)
  • ripaus suolaa
  • muutama tippa tabascoa (minulla ei ollut tabascoa - sitä vastoin laitoin tuon chilipaprikan...)
  • 2 - 3 valkosipulin kynttä
  1. Leikkaan kaali suikaleiksi veitsellä, juustohöylällä tai monitoimikoneen karkeammalla raastinterällä.
  2. Leikkaa jalopeno hienoksi silpuksi sekä puhdistettu paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita kaalin joukkoon.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, valkosipulinkynnet silpputtuina joukkoon.
  4. Yhdistä salaattiainekset ja kastike. Anna maustua kylmässä 1 -2 tuntia.