Jauhelihapihvit valmistin kilosta naudan vähärasvaista  jauhelihaa tarkoituksenani pakastaa niistä osa ja osa jää keskiviikon ruuan rungoksi elleivät katoa salaisesti jääkaapista ennen sitä.
Tämän mureketaikinan ohjeen olen ottanut Makujen maailma -keittokirjasta ja se on Maija Silvennoisen käsialaa.

Ohje (tämä ohje siis itselläni tuplattu):
500g naudan jauhelihaa
2 dl vettä (minä käytin ruokakermaa)
½ dl korppujauhoja
1 sipuli hiennonettuna
1 kananmuna
suolaa
valkopippuria
öljyä

  1. Laita korppujauhot turpoamaan nesteeseen.
  2. Ruskista hienonnettu sipuli ja jäähdytä. (itse kuullotan, en ruskista)
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku. (....en ikinä maista raakaa lihaa....!)
  4. Muotoile öljytyin käsin taikinasta pihvejä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  5. Paista pihvit 200 asteisessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia.