(..harmittavan huono kuva tuli .... kermavaahtohattu vissiin on niin häikäisevä... =)

Käyskentelin blogiklassikoiden - Marien ja Linnun blogeissa - tutkimassa pannariohjeita. Minulla on kermaa käytettävänä jonkin verran ja ajattelin tehdä pannaria. Tästä kermasta johtuen tämä ohjeeni on yhdistelmä, jossa on vihjeitä noista mainitsemistani blogeista sekä oma sovellus lopulta.

Pannaritaikina ohjeeni:

  • 3 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
  • 8 dl nestettä - laitoin 5 dl kermaa ja 3 dl vettä
  • 4 dl vehnajauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 3/4 tl suolaa

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (ei se oikeastaan ole vaahtoa, mutta vaaleata se on). Sekoita neste ja jauhot muna-sokerimassan sekaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto käänellen hyvin sekaisin muuhun taikinaan. Paista taikina voidellun muffinssipellin koloissa pieniksi pannukakuiksi 200 asteessa  25 -30 minuuttia - seuraa vähän kypsymistä. Muffinssipellillä paistuvat pohjasta voimakkaammin kuin pinnalta.

Pannareista tulee suussasulavan kuohkeita - ajattelin, että olisiko juju tuossa valkuaisvaahdossa?