Tällaisen juoman sain mukaani Pinja-Glorian blogista Kuwaitista. Ihan tarkkaa ohjetta määrineen en osaa antaa - meni vähän summan mutikassa, kun tein isomman määrän mitä Pinjalla oli omassa ohjeessaan. Ohjeesta kiinnostunut voi käväistä katsomassa alkuperäistä ohjetta tai sitten soveltaa tästä minun tekemästäni:
- ensin keitetään inkiväärivesi, kurittu ja palasteltu inkivääri keitetään n. 2,5 litrassa vettä noin puoli tuntia, keittämisen jälkeen vesi siivilöidään
- puristetaan 4 -5 appelssiiinia ja yksi sitruuna mehuksi - minä käytin tuon määrän hedelmiä ja tein mehun mehulingolla, jolloin sain mehua 6 dl
- laitetaan 1/3 mehua, saman verran inkiväärivettä ja saman verran vettä
- makeutetaan sokerilla tai hunajalla
- inkivääriveden määrää lisäämällä tai vähentämällä voit säädellä juoman voimakkuutta
Kommentit