Eilen illalla herkuttelimme tonnikalapihveillä, kreikkalaisella kasvissekoituksella, yrttiperunoilla ja valkosipulipatongilla. Pihvien maustamiseen käytin sitruunamehua, voimakasta paprikajauhetta, valkopipuria ja ripaus suolaa.
Katkarapukastikkeen valmistin hyvin yksinkertaisesti:
- kasariin oliiviöljyä
- kuumassa öljyssä kääntelin cayennepippuria ja paprikajauhetta - ei saa kuitenkaan ruskistua, että ei tule palaneen makua
- mausteseokseen lisäsin ruokakermaa (4 %)
- ripottelin vähän ruskeaa Maizenan kastikesuurusta päälle ja annoin kiehahtaa
- kun neste oli kiehumispisteessä lisäsin joukkoon puolijäiset katkaravut n. 200 g
- katkoja ei kannata juuri keitellä etteivät muutu kumimaisiksi, ihan vain sen verran, että kuumiavat läpi
Kommentit