Eilen illalla herkuttelimme tonnikalapihveillä, kreikkalaisella kasvissekoituksella, yrttiperunoilla ja valkosipulipatongilla. Pihvien maustamiseen käytin sitruunamehua, voimakasta paprikajauhetta, valkopipuria ja ripaus suolaa.

Katkarapukastikkeen valmistin hyvin yksinkertaisesti:
  • kasariin oliiviöljyä
  • kuumassa öljyssä kääntelin cayennepippuria ja paprikajauhetta - ei saa kuitenkaan ruskistua, että ei tule palaneen makua
  • mausteseokseen lisäsin ruokakermaa (4 %)
  • ripottelin vähän ruskeaa Maizenan kastikesuurusta päälle ja annoin kiehahtaa
  • kun neste oli kiehumispisteessä lisäsin joukkoon puolijäiset katkaravut n. 200 g
  • katkoja ei kannata juuri keitellä etteivät muutu kumimaisiksi, ihan vain sen verran, että kuumiavat läpi
Lisukkeina ruuan kanssa olivat pakasteena ostetut kreikkalaiset kasvikset ja yrttiperunat sekä valkosipulipatonki (raakapakaste).